Vestre Ringvej genåbner til middag

Isen er ved at være fjernet, og der er godt gang i vandpumperne. Ved frokosttid åbner Vestre Ringvej igen for trafik, det forventer Vejdirektoratet.

I løbet af natten har Vejdirektoratet anlagt en dæmning på cykelstien op mod Langsøen, der forhindrer vandet i at trænge ud på vejen.

Samtidig har entreprenøren hele morgenen arbejdet på at fjerne den ophobede is fra kørebanen og den cykelsti, der ikke er spærret af dæmningen.

- Vi har arbejdet i døgndrift for at løse problemet med oversvømmelsen og tilisningen af Vestre Ringvej, siger afdelingsleder Niels Kristian Kvistgaard fra Vejdirektoratet.

Dette arbejde er nu tæt på at være overstået, så Vejdirektoratet meddeler, at vejen genåbner kl. 12.

- Det er selvfølgelig med alle mulige forbehold, fordi vi har med vejrlig at gøre. Som vi har etableret det nu, mener vi at have nogenlunde styr på det og kan holde vandet væk, siger Niels Kristian Kvistgaard.

Forbeholdene tæller blandt andet uventede store mængder nedbør eller hvis dæmningen ikke kan holde til presset. Der er også begyndt at komme vand ned fra skrænten, så der nu er pres fra to sider.

- Hvis det ikke holder, så har vi ikke gemt skiltene særlig langt væk, og så etablerer vi igen en omkørsel, siger Vejdirektoratets afdelingsleder.