Kommunen freder rygepausen

I Odder Kommune har man besluttet, at der skal indføres et totalt rygeforbud i arbejdstiden for de kommunalt ansatte fra august måned.

Men rygere, der er ansat i Silkeborg Kommune, skal ikke umiddelbart frygte for deres fremtidige rygepause skriver TV2 Østjylland.

Borgmester Steen Vindum siger nemlig, at der ikke er planer om at indføre rygeforbud for Silkeborg Kommunes medarbejdere.

- Når man nu beder medarbejderne om at være fleksible, så mener jeg også, at vi som arbejdsplads skal være fleksible. Og vi må erkende, at en del af vores medarbejdere, de ryger, og det synes jeg egentlig, at man bør tage hensyn til, siger borgmester Steen Vindum til TV2 Østjylland.

Han siger også, at argumentet om, at rygepauserne tager tid fra arbejdet ikke holder, for nogen snakker meget i arbejdstiden, andre drikker meget kaffe – det er et ledelsesansvar at det ikke tager overhånd, og det har han ikke hørt, at det gør.

- Derfor synes jeg egentlig, at vores model er rigtig god, siger borgmesteren.

På trods af højere afgifter, rygeforbud til kommunalt ansatte i flere kommuner og nye alternativer som e-cigaretten, så er andelen af rygere i Danmark ikke faldet siden 2011. Omkring 17 procent af danskerne ryger i dag.