USA-delegation ser på lokal velfærd

Chefer fra sundheds- og plejesektoren i USA besøger onsdag Silkeborg for at se en forsøgsbolig med ny velfærdsteknologi.

Silkeborg Kommune udvikler og afprøver for tiden velfærdsteknologi til fremtidens plejebolig. De bedste løsninger skal blandt andet bruges på plejecenter Marienlund, der for tiden er under opførsel på stadiongrunden på Sanatorievej.

Nu skal en syv mand stor delegation, der blandt andet tæller chefer fra en række store firmaer, som leverer sundheds-, genoptrænings- og velfærdsteknologiske ydelser til den amerikanske sundheds-og plejesektor, se på de lokale muligheder.

- Vi er selvfølgelig stolte over, at andre har øje for det, vi har opnået, siger borgmester Steen Vindum.

Silkeborg Kommune har blandt andet i et offentlig-privat partnerskab med Ry-virksomheden Pressalit udviklet flytbare elementer til badeværelset.

Efter besøget i testboligen drager delegationen videre til Pressalit.

Under den fem dage lange studietur får amerikanerne en introduktion til det danske sundhedssystem, og de besøger også Sundhedsministeriet, Fremtidens Plejehjem i Aalborg, Center for velfærdsteknologi, virksomheden Guldmann og Københavns Kommune.