Opgør med køb-og-smid-væk opstår

Der er ingen grund til at smide den ødelagte støvsuger eller de hullede bukser ud. Et opgør med brug-og-smid-væk kulturen kommer nu til Silkeborg.

På lørdag afholdes den første Repair Café i Silkeborg. Her vil frivillige helt gratis forsøge at reparere dine defekte ejendele.

Konceptet stammer fra Holland, hvor den første Repair Café kom i 2009. Siden har konceptet bredt sig til blandt andet Aarhus og København. På lørdag er turen så komme til Silkeborg.

I stedet for at kassere dine defekte effekter, kan du her medbringe ting, der trænger til mindre reparationer. Frivillige vil gratis forsøge at udbedre skaderne, mens man får sig en snak og måske køber en billig kop kaffe eller hjemmebag.

- På den måde kan man forlænge livet på sine ting og samtidig lære nye mennesker i nabolaget at kende. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, men til gengæld kan det heller ikke garanteres at alt kan repareres, siger David Schiess, der er vært for caféen.

Repair Café vil fremover have åbent den sidste lørdag i hver måned. Den første foregår altså på lørdag den 30. januar kl. 10-13 hos Davids Redesign i Frederiksberggade 15a.