Foto: Silkeborg Kommune

Silkeborg køber Torvet gratis tilbage

Silkeborg Kommune køber Torvet tilbage fra A. Enggaard A/S. Prisen er nul kroner.

Et flertal i byrådet besluttede i aftes, at Silkeborg Kommune skal takke ja til et tilbud om at købe Torvet, uden parkeringskælder, til en pris på nul kroner. A. Enggaard A/S er forsat forpligtiget til at bygge parkeringskælderen.

Der var stor utilfredshed blandt borgere og flere byrådspolitikere, da det for et år siden blev besluttet at sælge Torvet til entreprenøren med en negativ pris på 33,4 millioner kroner. Altså modtog entreprenøren 33,4 millioner kroner.

Den negative købesum skyldtes dengang, at der fulgte en forpligtigelse om at bygge en parkeringskælder med i handlen.

I midten af december modtog Silkeborg Kommune så et tilbud fra A. Enggaard A/S om at købe Torvet tilbage for nul kroner, uden forpligtigelse.

- Jeg er meget glad for, at A. Enggaard har givet os det her tilbud, set i lyset af de følelser borgere og nogle politikere har haft omkring salget af grunden. Jeg anbefaler kraftigt, at vi siger ja tak til at generhverve Torvet, sagde borgmester Steen Vindum (V) på byrådsmødet i går.

Begrundelsen for tilbuddet var, at entreprenøren af parkeringskælderen til knap 100 millioner kroner kunne finansiere byggeriet uden at optage lån i Torvet. Dermed blev Torvet solgt til nul kroner i stedet.

25 af byrådets 31 medlemmer stemte ja tak til tilbuddet, Dansk Folkepartis tre medlemmer stemte nej tak, mens tre medlemmer undlod at stemme.