Foto: Midttrafik

Nye gas-busser kører fra sommer

Fra sommerferien vil bybusserne i Silkeborg køre på CO2-neutral biogas. Fremover skal Tide Bus Danmark stå for driften af busserne.

Silkeborgensere, der tager bybussen, kan glæde sig over, at deres personlige miljøregnskab bonner positivt ud, når alle dieseldrevne bybusser i Silkeborg den 26. juni skiftes ud med helt nye gasbusser.

Midttrafik har efter et udbud skrevet kontrakt med Tide Bus Danmark A/S om kørslen af 17 helt nye gasbusser. Tide Bus overtager dermed driften fra Arriva.

Gasbusserne skal indfri Silkeborg Kommunes ønske om at nedsætte CO2-udslippet i byen.

Gasbusserne overholder euronorm 6 om lokale udledninger, hvor de nuværende busser overholder euronorm 5. Det betyder, at udslippet af skadelige partikler og kvælstoffer reduceres med henholdsvis 100 og 88 procent.

Silkeborg Kommune sparer dermed 1539 tons CO2-udslip ved indførelse af gasbusserne, i forhold til kørsel med dieseldrevne busser.

Tide Bus Danmark A/S bliver ansvarlig for at anlægge et gastankanlæg i forbindelse med kontrakten. Gasbusserne skal stationeres på Bredhøjvej i Silkeborg, hvor der også er værksteds- og administrationsfaciliteter til servicering af busserne.