Thomas Jensen holder barselsorlov

Socialdemokraternes europapolitiske ordfører i Folketinget, Thomas Jensen, som er valgt for partiet i Silkeborg Kommune, er gået på barselsorlov.

Thomas Jensens kone, Anja Toft, fødte i sidste uge en lille sund og rask datter.

- Nu er vi blevet en familie på fem, hvoraf der er to blebørn. Som folketingsmedlem er man jo meget væk hjemmefra i hverdagene og derfor er det vigtigt for mig og familien, at jeg tager barselsorlov, så jeg dels tager min del af slæbet dels får mulighed for at lære vores lille datter rigtig godt at kende fra starten af, siger Thomas Jensen.

- I mine otte år i Folketinget har jeg hørt det samme skrækhistorie igen og igen, nemlig at mange tidligere såvel som nuværende folketingsmedlemmer fortryder, at de ikke var til stede og investerede mere tid og nærvær sammen med familien og deres nyfødte børn. Jeg vil ikke begå den samme fejl og denne tid med et lille nyt familiemedlem kommer ikke igen, så det er helt naturligt for mig at tage barselsorlov, siger Thomas Jensen.

- Ud over de mange glæder der er ved at være hjemme hos familien, hvor jeg kan være med i alle hverdagens udfordringer med svingende nattesøvn, babysvømning, osv., så er det også en familiemæssig investering for livet. Sandheden i skilsmissestatistikkerne er nemlig, at gruppen af mænd der tager barselsorlov oplever færre skilsmisser, siger Thomas Jensen.

Thomas Jensen passer sit lokale politiske arbejde under barslen.

- Selvom hverdagen hovedsagligt indeholder praktiske familiære opgaver og at være sammen med vores lille dreng, så passer jeg mine politiske opgaver med at varetage de lokale interesser for min valgkreds i Silkeborg Kommune. Der er hele tiden politiske sager, som kræver bevågenhed. Og selvom jeg prioriterer familien højt under barslen, så skal mine lokale vælgere selvfølgelig ikke svigtes, slutter Thomas Jensen.