Foto: Silkeborg Kommune

Børnehus omfavner syriske børn

Børnehuset Blæksprutten i Silkeborg tager godt imod syriske forældre og børn, når børnene starter i børnehave.

Nogle af forældrene til børnene i børnehuset kan ikke så godt dansk, og her bruger pædagogerne digitale hjælpemidler i form af oversættelsesapps til at kommunikere nemmere med dem, skriver dr.dk.

Derudover har institutionen indkøbt en elektronisk tavle, der gør det nemmere for pædagogerne at kommunikere med børnene.

- Forældrene kan indtale "vask hænder" på børnenes modersmål, og sammen med et billede, der viser situationen, afspiller vi det for børnene. Det gør de almindelige hverdags rutiner nemmere, siger Rikke Svenningsen, leder for børnehuset, til dr.dk.

Fyraftensmøde
Børnehuset Blæksprutten har god erfaring med syriske flygtninge, men det er ikke alle, der ved, hvordan udfordringerne kan takles.

Derfor afholder VIA University College i Aarhus et fyraftensmøde, som pædagoger har mulighed for at deltage i.

Mødet vil fokusere på, hvilke sproglige udfordringer, der kan være med de syriske forældre, og hvordan man som pædagog kan håndtere udfordringerne.

Fyraftensmødet holdes på VIA University College i Aarhus den 29. februar klokken 17 til 20. Det koster 400 kroner at deltage. Tilmelding skal ske senest den 12. februar og foregår på www.via.dk.