Foto: Margrethe Løkkegaard

Fælleshave på vej i Sydbyen

Maibritt Langfeldt Sørensen og Katrine Meisner har i et par uger gerne ville starte et projekt op: en fælleshave. Og det er nu tættere på at blive virkeligt.

- Vi spurgte Silkeborg Kommune, om vi måtte låne et område. De syntes, en fælleshave var en rigtig god idé, så vi fik et område i parken syd for stationen. Kommunens eneste krav er, at området forbliver økologisk, men det passer meget godt ind i vores idéer, fortæller Maibritt Langfeldt Sørensen.

Fælleshaven kommer mere præcst til at ligge i Sydbyparken, og området består i øjeblikket af en have med frugttræer, almindelige træer og små buske.

De to initiativtageres tanke om fælleshaven er, at den skal have nogle højbede, et sted at dyrke grøntsager i og blomster, så insekterne har et sted at være.

Men alle disse ting er kun idéer.

- Vi holder opstartsmøde i starten af marts, hvor alle interesserede har mulighed for at være med til at forme fælleshaven, siger Maibritt Langfeldt Sørensen.

Fælleshaven er for alle, uanset om man bor i lejlighed eller i et hus. Så længe lysten til at passe en have i fællesskab med andre er til stede, kan alle være med.

Hvis du er interesseret i at være med, kan du melde dig ind i Facebook-gruppen "Fælleshaven 8600", som løbende vil give flere informationer om projektet.