Foto: Silkeborg IF

Sportschef: Vi skal lære af Røjkjær-sagen

SIF's sportschef Jesper Stüker er ked af, at et af klubbens største talenter, Nicklas Røjkjær, har tegnet kontrakt med FCK, og dermed forsvinder fra barndomsklubben, netop som han skulle begynde at have værdi.

Han siger til SIF's hjemmeside, at klubben bliver nødt til at være mere konsekvente i prioriteringen i forhold til de unge talenter.

- Vi kan ikke acceptere, at vort setup og kvalitet udnyttes som springbræt til andre klubber, uden at vi som klub drager nytte af investeringen, siger Jesper Stüker.

Han vil derfor i fremtiden sikre "en mere tydelig forventningsafstemning med spillere og forældre på et tidligt stadie", som han formulerer det.

SIF investerer rigtig mange penge i at talenter får stillet rammer og ressourcer til rådighed, så de bedst kan indfri deres talent.

- Men skal det system fungere, kræver det commitment og forståelse fra spillere, forældre og agenter for at klubben på et tidspunkt skal gives mulighed for at indfri investeringen via et salg eller spilletid på førsteholdet. Ønsker de ikke det, er de med til at fjerne eksistensgrundlaget for dem, de egentlig burde takke for, at de er nået så langt, siger Jesper Stüker til klubbens hjemmeside.

Scenariet med Nicklas Røjkjærs skifte ved kontraktudløb til FC København er det værst tænkelige for Silkeborg IF. Han har hverken haft værdi for førsteholdet eller indbringer en transfersum.