Foto: Silkeborg Kommune

Færre kommer til skade i lokaltrafikken

Fire år med ekstra fokus på trafiksikkerhed har i gennemsnit hvert år sparet 16 silkeborgensere for at komme til skade i trafikken. 64 ulykker undgået i alt.

- Der er fantastisk for alle dem, der slipper for at komme til skade, og vi sparer også en masse penge på det. Så vi har ikke tænkt os at stoppe her, siger formand for Vej- og Trafikudvalget i Silkeborg Kommune, Frank Borch-Olsen (K).

Silkeborg var Trafiksikkerhedsby fra 2012 til 2015 og valgte at sætte fokus på ældre fodgængere, unge på knallert og cyklister, som var stærkt overrepræsenteret i uheldsstatistikken.

Hele projektet kostede 15 millioner kroner, hvoraf 10 millioner kroner kom fra Vejdirektoratet, resten fra Kommunen. De penge er sandsynligvis sparet i mellemtiden.

Et enkelt uheld med personskade koster i gennemsnit 2,5 millioner kroner for samfundet, så de 64 undgåede ulykker giver en besparelse på 160 millioner kroner.

Mobil-app kan registrere småuheld
I forbindelse med Trafikkerhedsby-projektet har Kommunen udviklet en app, hvor de mindste ulykker kan registeres af borgeren selv.

- Hvis jeg vælter på cykel, bliver det ikke registeret nogen steder, men nu har vi lavet en uheldsapp, hvor man nemt kan indberette sine egne uheld. Det vil give os mulighed for at finde de skjulte sorte pletter, som helt sikkert er der, siger Frank Borch-Olsen.

App'en er enkel at bruge. Du finder ulykkesstedet, og så registerer du eksempelvis transportmiddel, tidspunkt, vejrforhold og ulykkestype.

App'en hedder Silkeborg Uheldsregistrering og findes til Android og Iphone.

apptiluheld