Foto: www.sfmj.dk

Nyt udrejsecenter skaber forvirring

Naboerne til det kommende udrejsecenter Kærshovedgård et par kilometer vest for Silkeborgs kommunegrænse er forvirrede over, hvad reglerne for udgang for de kommende 600 beboere bliver. Det skriver P4 Midt & Vest.

Det tidligere fængsel skal fremover fungere som et udrejsecenter for afviste asylansøgere, og som hjem for en gruppe af udviste kriminelle og personer på tålt ophold – altså folk, der risikerer dødsstraf eller tortur, hvis de blev sendt til deres hjemland.

Forvirringen blandt naboerne i området går på, at Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen, som kommer til at drive centret, ikke er enige om beboerne må bevæge sig frit i aften- og nattetimerne.

Udlændingeminister Inger Støjberg mener, at ”opholdspligt” betyder, at man ikke skal bevæge sig uden for centeret, med mindre man har fået lov til det.

Kriminalforsorgen mener ifølge P4 Midt & Vest, at de ikke vil berøve beboernes frihed og kræve, at de skal blive på centeret om natten.

Uanset hvad, står det indtil videre fast, at beboerne vil have både opholds- og aktivitetspligt, og at de skal registreres en gang i døgnet.

Hvad mener silkeborgenserne?
Silkeborg Nyt var ude på gågaden i Silkeborg for at finde ud af, hvad silkeborgensernes holdning til Kærshovedgård er, og om det bekymrer dem, at centret ligger så tæt på kommunegrænsen.

- Jeg er ikke så bekymret over, at udrejsecentret vil ligge tæt på Silkeborg Kommune. Jeg går ud fra, at de ansatte på Kærshovedsgård har styr på det, og at Inger Støjberg har tjek på tingene, så det ikke vil gå galt, siger Bente Geil, der til dagligt er strikkedesigner.

En anden kvinde på gågaden havde en anden holdning.

- Jeg kan godt forstå, at naboerne til centret i Ikast er bekymrede. Jeg ville nødig være nabo til centeret. Jeg er mere til Inger Støjbergs løsning end Kriminalforsorgens, fortæller lærer Inger Gadegaard.

Kriminalforsorgen og Udlændingestyrelsen arbejder stadig på at få styr på detaljerne om udgang for beboerne, inden de flytter ind.