Kirke holder alternativ gudstjeneste

Komponist og organist Sisse Lunøe og lyskunstner Steffen Tast er gået sammen om at lave en ny slags gudstjeneste i Svostrup Kirke på søndag. I stedet for den klassiske form med en præst, vil Sisse og Steffen brug lyd og lys til at fortælle en historie – med deltagernes hjælp.

Menigheden vil opleve en dags forløb på cirka 25 minutter. Lyset vil følge stemningen, fra solen bryder stjernernes lys om morgenen til det bliver aften. Der bliver lagt op til, at menigheden skal tage en aktiv del i gudstjenesten, for eksempel ved at synge forskellige salmer, der passer til tidspunkterne på dagen.

Gudstjenesten er et forsøg på at prøve noget nyt.

- Steffen Tast og jeg arbejder begge med moderne virkeligmidler, Steffen med lys og jeg arbejder som elektronisk komponist og organist i folkekirken. Vi vil gerne lave noget, der er anderledes uden at det ødelægger det, der er og de traditioner, der er i folkekirken, siger Sisse Lunøe.

Efter gudstjenesten vil Sisse Lunøe og Steffen Tast spørge menigheden om idéen fungerede, og der er det vigtigt, at man ikke holder sig tilbage.

- Det er en gudstjeneste, hvor alle er involverede på en lidt anden måde end normalt, og hvor det i hvert fald – meget ønskeligt – at man fortæller, om det er en form, der fungerer eller ikke fungerer, afslutter Sisse Lunøe.

Gudstjenesten foregår i Svostrup Kirke på søndag den 21. februar klokken 19.30, og det er gratis at deltage.