Ulovligt minister-ja til grødeskæring

I november blev der skåret ekstra grøde på Gudenåens mest fredede strækning. Ifølge kommunen skete det på dispensation fra miljøminister Eva Kjer Hansen (V), men hun må slet ikke give sådan en dispensation.

Borgmester Steen Vindum (V) sendte i september en personlig mail til miljøministeren og partifællen, hvor han spurgte, om Silkeborg Kommune måtte skære ekstra grøde, det skriver BT.dk.

Grødeskæringen skulle finde sted mellem Silkeborg og Kongensbro, hvor Gudenåen er omfattet af Natura 2000, den strengeste miljøbeskyttelse på EU-niveau. Naturstyrelsen og Silkeborg Kommunes egen forvaltning havde på forhånd givet afslag på ekstra grødeskæring på strækningen.

I oktober svarede Eva Kjer Hansen så Steen Vindum. Ifølge ministeriets vurdering måtte der gerne grødeskæres hyppigere, dog med hensyn til relevant lovgivning, stod der ifølge BT i hendes svar.

Med det svar i hånden, gik Kommunen så i gang med den ekstra grødeskæring.

Ministerens svar var bare ikke lovligt. Ifølge professor i miljøret Peter Pagh må en minister ikke tage stilling i en konkret sag.

Miljøminister Eva Kjer Hansen siger selv til BT, at hendes mail ikke var en dispensation til ny grødeskæring, men blot en oplysning om mulighederne.