Foto: Silkeborg Kommune

Borgmesteren: “Jeg vil gøre det igen”

Borgmester Steen Vindum fortryder ikke, at der blev skåret grøde en ekstra gang i Gudenåen, selvom det er i strid med reglerne. Og han er parat til at gøre det igen, hvis det bliver nødvendigt.

Det siger borgmesteren i et interview i TV Midt/Vest om den ballade, det har skabt, at Silkeborg Kommune i efteråret skar grøde en ekstra gang i en særligt beskyttet del af Gudenåen.

Ifølge miljøbeskyttelsesregulativet Natura 2000 fra EU må der kun skæres grøde en gang om året. Der kan i særlige tilfælde skæres grøde på dele af strækningen, men i efteråret blev der grødeskåret i hele det sårbare stykke Gudenå.

- Vandstanden var høj som aldrig før, vi måtte udlevere sandsække til borgere og vi havde en hovedvej oversvømmet. Folk kan stille alle mulige spørgsmål her bagefter, men jeg vurderede at det vand skulle væk, siger borgmester Steen Vindum til TV Midt/Vest.

Han siger også i interviewet, at han er parat til at skære grøde en ekstra gang igen næste år, hvis det bliver nødvendigt. Og en ekstra gang mere, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi skal have respekt for de regler og krav, der er om naturen, og dem tager vi også hensyn til. Men vi må også tage hensyn til, at der står vand rigtigt, rigtigt højt som generer borgere og trafikken. Det tager jeg gerne ansvar for, og hvis det gentager sig, er klar til skære grøde igen, og måske endnu en gang, hvis det er nødvendigt, siger Steen Vindum til TV Midt/Vest.