Brandfolk reddede gravhund

I nat reddede brandfolk en gravhund ud af et brændende hus på Pederstrupvej i Kjellerup.

Lejeren af huset anmeldte branden klokken 01.48, og flammerne tog hurtigt fat. Da Midt- og Vestjylland Politi og brandfolkene fra Midtjysk Brand & Redning ankom til stedet, var en stor del af bygningen overtændt.

- Vi kunne ikke gøre andet end at starte efterslukningen, og under dette arbejde finder vi pludselig en gravhund, der har gemt sig under en stålreol i ejendommen, og dermed undgået at blive flammernes bytte, fortæller indsatsleder fra Midtjysk Brand & Redning Per Jensen til TV Midtvest.

Brandmændene gav hunden førstehjælp i form af ilt og pakkede den ind i tæpper, så den langsomt kunne komme til kræfter igen.

Huset brændte helt ned til grunden. Politiet mistænker, at et fastbrændselsfyr var årsagen til branden, men de vil undersøge det nærmere i dag eller på mandag.