Foto: Fra Silkeborg Kommunes video "Det gode liv - for psykisk syge i Silkeborg Kommune".

Bistader giver psykisk syge et fællesskab

Biværket, der er et aktivitetstilbud fra Silkeborg Kommune, skaber et arbejdsfællesskab for psykisk syge, der er uden for arbejdsmarkedet. Hos Biværket hjælper de syge hinanden med alle de opgaver, der hører til at have bistader. Og det fællesskab giver mening.

- Det hører med til det gode liv, at man ikke er isoleret, men at man netop er i et fællesskab, hvor man kan bidrage. Det fællesskab er både det, de har i Biværket, hvor de alle sammen bidrager med en lille ting i den arbejdsproces, der er. Og så er det også værdifuldt at være en del af et fællesskab i den by, de bor i, fortæller formanden for Danske Handicaporganisationer i Silkeborg Karen Marie Pedersen i en video, Silkeborg Kommune har lavet om Biværket.

Fællesskabet er med til hele processen, fra at lave rammerne til bistaderne til at hælde honningen på glas. Der er opgaver til alle, og når honningen er klar, sælges den i lokale butikker, som for eksempel Madselskabet. Kvaliteten af honningen svarer til andre solgte mærker, og det mener formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Silkeborg Kommune, Elin Sonne, giver noget for de syge mennesker.

- Jeg er sikker på, at de føler, det er vældigt værdifuldt, at de kan lave noget, som andre gerne vil købe og sætte pris på. Altså hvor man ikke møder produktet med en form for barmhjertighed, men fordi det er et godt produkt, som man vil betale penge for, fortæller formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget i Silkeborg Kommune, Elin Sonne.

Fællesskabet er et kommunalt tilbud for psykisk sårbare personer, der hører til i Mødestedet. Se Silkeborgs Kommunes video om Biværket nedenfor.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kTHYsBanrtI[/embed]