48-årig mand snydt af afrikansk bank

En 48-årig mand fra Silkeborg har mistet 21.800 kroner, efter at han takkede ja til et lån fra en afrikansk bank. Han har endnu ikke set de lånte penge.

Sagen begyndte i oktober 2015, hvor manden kom i kontakt med La Banque Atlantique, der kunne tilbyde ham et lån på 350.000 kroner.

Den 48-årige takkede ja til et lånetilbud, og så skulle han betale 2800 kroner i oprettelsesgebyr og 8000 kroner i låneomkostninger.

- Han fik at vide, at så skulle han nok få pengene udbetalt, siger Flemming Just fra politiet i Silkeborg.

Men de 350.000 kroner gik aldrig ind på mandens konto.

Yderligere en udbetaling
Kort tid efter betalingen af de første 10.800 kroner, modtog manden et krav på 11.000 kroner, der skulle dække en forsikring på lånet.

Den 48-årige overførte de ekstra penge. Han benyttede sig af den internationale pengevirksomhed Western Union, som han også havde gjort det første gang.

- Han modtog selvfølgelig heller ikke sine penge anden gang, så det må være til skræk og advarsel for andre, siger Flemming Just.

Fordi den 48-årige silkeborgenser benyttede Western Union, er det svært at spore gerningsmændene.

Hvis han vil se sine penge igen, er han henvist til et civilt søgsmål. Politiet efterforsker som udgangspunkt ikke mere i sagen.

Bank gennem 38 år
Umiddelbart ligner La Banque Atlantique et troværdigt og stabilt selskab, så det er muligt, at manden har været udsat for svindel, hvor nogen har udgivet sig for at være La Banque Atlantique.

Ifølge en hurtig research på nettet, så er La Banque Atlantique en bank med 150 filialer i otte afrikanske lande og et kontor i Frankrig.

Den første filial åbnede i Elfenbenskysten i 1978, men i dag ligger moderselskabet i Togo. Bankens nuværende web-adresse har været aktiv siden 2005.