Foto: Lars Work Kristensen

Café Venlig offentliggør åbningsdag

Café Venlig åbner onsdag den 9. marts mellem 14.30 og 18. Det besluttede de fremmødte frivillige på Kulturhuset i går aftes.

- Stemningen var rigtig god og konstruktiv, og vi blev hurtigt enige om at lægge ud med en enkelt ugentlig åbningsdag for at gøre det så enkelt og overskueligt som muligt. Så kan vi altid udvide, når vi får en bedre fornemmelse af, hvad der er behov for, fortæller pressetalsmand Lars Work Kristensen.

De 25 deltagere var enige om at holde åbent onsdage mellem 14.30 til 18, fordi dette tidspunkt supplerer andre lokale tilbud for flygtninge. De frivillige bag Café Venlig ønsker nemlig et godt samarbejde med de andre organisationers tiltag på området, for eksempel de kommunale integrationsvejledere.

Næste skridt for de frivillige bliver at rengøre og klargøre lokalet i Kulturhuset, Horstrupsgade 14, den 2. marts, så de besøgene har et lækkert sted at være. Derudover vil folkene bag caféen finde nogle sponsorer, der kan donere tilskud til for eksempel kaffe og rengøringsmidler.

Café Venlig er udsprunget af Venligboerne. De bliver formelt set en del af foreningen Kulturhuset, som holder ekstraordinær generalforsamling 9. marts for at få repræsentanter fra caféen valgt ind i bestyrelsen og dermed gøre samarbejdet officielt.