Foto: Silkeborg Kommune

Dania ville droppe Torve-klager for penge

En kontantbetaling på 420.000 kroner og en række andre krav kunne have fået selskabet bag Hotel Dania til at droppe alle sager mod parkeringskælderen under Torvet, det skriver mja.dk.

Byggeriet af parkeringskælderen foregår i øjeblikket ved brug af jordankre, en slags underjordiske rawlplugs, der skal ind under bygningerne hele vejen rundt om Torvet.

Dania I/S vil ikke tillade jordankrene, og derfor har Kommunen besluttet at ekspropriere undergrunden.

De naboer, der har indgået en frivillig aftale om jordankrene, har ifølge mja.dk modtaget erstatninger på 7000 og 10.000 kroner.

Dania I/S var villige til at acceptere en frivillig aftale, hvis selskabet blandt andet modtog 420.000 kroner + moms, dækning for tabt omsætning i byggefasen og en garanti om udeservering i fremtiden.

Hvis alle krav blev mødt, så ville Dania I/S droppe alle klager om parkeringskælderen, herunder klager til Natur- og Miljøklagenævnet og Statsforvaltningen.

Tilbuddet om en aftale blev afvist fra A. Enggaard A/S, mens Kommunens eksterne advokat vurderede, at det ville være i strid med kommunalfuldmagten.

Ifølge mja.dk endte Dania I/S med at trække tilbuddet tilbage, og nu skal Vejdirektoratet tage stilling til ekspropriationen af undergrunden.