På billedet ses fra venstre Lissen Højrup Munch, Maria Greve Svendsen og Jane Bitsch Larsen, tre af de fire vindere med prisen. Den sidste Nikolaj Fuglsang, var ikke til stede under arrangementet. Foto: Jakob Vester

Modstandere af skolestruktur hædret

Initiativtagerne til efterårets underskriftsindsamling mod en ny skolestruktur fik lørdag aften overrakt Christine Prisen for deres indsats i forbindelse med indsamlingen.

- Det lykkedes dem med kraftigt udgangspunkt i Sejs-Svejbæk, at mobilisere hele kommunen og indsamle 10.546 underskrifter mod det forslag som, var det blevet vedtaget, kunne have haft vidtgående konsekvenser for foreningslivet og sammenhængskraften i blandt andet Sejs-Svejbæk, lød det i begrundelsen for nomineringen.

Tre af de fire nominerede modtog prisen på scenen i forbindelse med borgerforeningens opførelse af musicalen Ronja Røverdatter i Multihuset i Sejs. Den sidste nominerede var ikke til stede under arrangementet.

Christine Prisen bliver hvert år tildelt borgere fra Sejs-Svejbæk og er ment som et skulderklap til en person eller gruppe, der har gjort noget for andre, har gjort Sejs-Svejbæk kendt ude i verden eller har forskønnet området.

Sejs-Svejbæk Borgerforening står bag prisen, og vinderen bliver fundet ved afstemning blandt byens borgere.

Christine Prisen er opkaldt efter H.C.Andersens eventyr om "Ib og lille Christine", som tager udgangspunkt om Sejs Hede og den består af et kunstværk af en lokal kunstner. Kunstværket som er lavet af den lokale kunstner Merete Præsius Busk, blev efter ønske fra vinderne, videregivet til Sejs Skole.