Bekymrede forældre besøgte byrådsmøde

Omkring 100 bekymrede forældre og børn var dukket op til byrådsmødet på Rådhuset mandag klokken 17. De kom for at gøre byrådet opmærksom på deres tanker og bekymringer om de mulige besparelser på børnehaver og vuggestuer.

- Børnehaverne og vuggestuerne i kommunen er i forvejen rigtig gode, men vi har en oplevelse af, at voksen-barn-relationen halter. Og hvis der skal spares mere på området, kan det ikke undgås, at det vil gå ud over pædagogerne i højere grad, fortæller bestyrelsesformand for Daginstitutionen Alderslyst og en af deltagerne Anja Bisgaard Gaede.

Byrådet skal fra 2017 til 2019 spare 150 millioner kroner, og disse penge skal findes i budgettet i løbet af foråret. Forældrene er bekymrede over, at for mange af pengene skal findes fra børneområdet, og derfor mødte de talstærkt op for at sige til politikerne, at de gerne vil være med i processen.

Repræsentanter fra bestyrelser i de forskellige institutioner i Silkeborg holdt i sidste uge et møde, hvor de diskuterede de forskellige synspunkter, de syntes, var vigtige.

Disse synspunkter blev strikket sammen til en minikampagne, som blev uddelt i børnehaver, vuggestuer og på Facebook. Forældrene blev før byrådsmødet opfordret til at iføre deres børn med et skilt med teksten ”Jeg er Silkeborgs bedste investering”, som kunne ses i den siddende og nogenlunde lyttende gruppe af forældre og børn til byrådsmødet.

En repræsentant fra gruppen af forældre holdt en tale, hvor hovedpointen var klar: Vi vil gerne i dialog med kommunen.

- Vi vil ind i processen. Vi vil i dialog med jer. Vi vil have jer til at udvise rettighed omhu på vores børns vegne. Hvad kommer der til at ske nu? Forældre på tværs af kommunens institutioner iværksætter en lang række forskellige initiativer, som I helt sikkert kommer til at se. Vi vil tage besparelserne op på dialogmøderne. Vi er i gang med at genetablere forældrenævnet, og håber en konstruktiv dialog kan starte derfra, afsluttede Anja Bisgaard Gaede sin tale, hvorefter forældrene klappede.