Kunstnere i retten for terror-plakater

Plakater med teksten "Terrorist Welcome" blev i oktober hængt op rundt om i byen og smidt i postkasser. Nu skal to kunstnere i retten i sagen.

Den svenske kunstner Dan Park blev i midten af oktober fotograferet, mens han gik rundt og klistrede den pågældende og andre provokerende plakater i byen. Da mindst ni af plakaterne endte i postkasser på Drewsensvej blev politiet involveret, fordi nogle af beboerne blev skræmt.

Dan Park var dengang i selskab med blandt andre den lokale kunstner Ibi-Pippi Orup Hedegaard og performance-kunstner Uwe Max Jensen.

Alle tre kunstnere modtog hver en bøde på 1500 kroner for at have forstyrret den offentlige orden ved at have hængt plakaterne ulovligt op på elskabe og andre flader i byen.

Ibi-Pippi Orup Hedegaard og Uwe Max Jensen nægtede at have hængt plakaterne op og har derfor ikke betalt bøden. Nu skal de i retten.

De to har modtaget en indkaldelse til Retten i Viborg den 18. april.

Kunstnerne skriver selv på nettet, at de agter at indkalde Dan Park som vidne, og så nægter de sig fortsat skyldige.

Nogle af de plakater, der i oktober blev hængt op rundt om i Silkeborg:

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="11478" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="1" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1456823814648"]