Foto: Silkeborg Kommune

To nye priser til sociale virksomheder

To lokale virksomheder er i dag blevet hædret for deres sociale arbejde. Sterk i Silkeborg og Steens Group i Kjellerup.

Silkeborg Kommune har i dag afholdt konference for socialøkonomiske virksomheder, der er virksomheder, som arbejder for få udsatte personer ind på arbejdsmarkedet - ikke for at skabe økonomisk overskud.

I forbindelse med konferencen blev to nye priser uddelt, SØV Silkeborgprisen og CSR prisen. SØV-prisen går ti len egentlig socialøkonomisk virksomhed, mens CSR-prisen er til en almindelig virksomhed, der har udvist stor social ansvarlighed.

- Vi vil gerne anerkende og skabe synlighed om de virksomheder, som løfter et særligt socialt ansvar og samtidig er med til at skabe vækst i vores kommune, siger Ivan Greve, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Silkeborg Kommune, som står bag de nye priser.

Prisuddelingen indgår i Silkeborg Kommunes plan om at skabe 150 nye arbejdspladser til silkeborgensere på kanten af arbejdsmarkedet. Det skal ske frem mod 2020.

SØV Silkeborgprisen: STERK
Den socialøkonomiske virksomhed driver kantinen på Silkeborg Business College og cafeen på Regionshospitalet Silkeborg. Det giver arbejde til 14 fleksjobbere, en førtidspensionist og to fuldtidsansatte på almindelige vilkår. STERK leverer også maden til Silkeborg Kommunes sundhedshus.

CSR Silkeborgprisen: Steens Group A/S
Steens Group A/S producer møbler på virksomheden i Kjellerup. Der er 157 medarbejdere, heraf 129 i produktionen.
Virksomheden har en aftale med Silkeborg Kommune om at beskæftige mennesker med nedsat arbejdsevne i en 10-12 personer stor gruppe i virksomheden.