Foto: www.politi.dk

Indbrud: Udenlandske varebiler efterlyses

Det seneste døgn har vores område været plaget af flere indbrud og en række situationer med mistænkelig adfærd. Ved flere af anmeldelserne er grupper af østeuropæere i varebiler set. Politiet vil gerne have tips om de udenlandske biler.

Klokken 15.05 kom en gårdejer på Hornskovvej ved Vium ind på sin gårdsplads. Her stod der en kvinde midt på pladsen, en mand ved hoveddøren, og så sad der en anden mand i en sølvgrå VW Touran på udenlandsk nummerplader.

Gårdejeren spurgte, hvad de lavede på hans gårdsplads, og så begyndte de at tale i munden på hinanden.

De tre blev bedt om at smutte fra stedet og kørte af sted i den sølvgrå VW Touran.

Bagefter opdagede gårdejeren, at der havde været indbrud i hans hus. En terrassedør var brudt op med koben, men der var ikke umiddelbart stjålet noget.

Kvinden fra gårdspladsen beskrives som 30-35 år og østeuropæisk af udseende.

Manden, der stod ved hoveddøren, beskrives som 30-35 år, 175 cm høj, muskuløs og østeuropæisk af udseende.

- Kan vi få noget mad eller mælk?
Ved middagstid blev en kvindelig beboer på Asklevvej syd for Gjessø og vest for Them overrasket i sin bolig af to kvinder.

De pegede på deres munde og spurgte gebrokkent efter mad.

Kvinden smed dem ud af sit hus, og så kørte de i en mellemblå Ford kassebil på tyske nummerplader, der begynder med "DQ 280".

Kvinderne beskrives som henholdsvis 20-25 år og 40-50 år gamle. De var iført tørklæder og lange gevandter. De beskrives som sigøjner-typer.

Halvanden time senere kørte en gruppe på seks til otte sigøjner-lignende typer rundt til flere adresser i området omkring Mausing og spurgte efter mælk. De var kørende i en blå MPV-agtig bil på tyske nummerplader.

Politiet har også modtaget en anmeldelse om et enkelt indbrud begået på Mausingvej i går. Det skete mellem kl 7 og 18.30, hvor bryggersdøren blev brækket op med koben. Der blev stjålet et meget lille kontantbeløb fra en sparegris.

På Dalbakkevej i området omkring Mausing var der også indbrud i går. Her blev et koben anvendt til at bryde et vindue op. Der blev stjålet 3000 kroner i kontanter fra huset.

På Kompedalvej ved Gråmose var der mellem mandag og tirsdag indbrud i et udehus. Her blev håndværktøj og nogle gamle knallerter stjålet. En nabo har flere gange i dagene før indbruddet set en orange kassebil på udenlandske nummerplader.

- Jeg vil gerne opfordre til, at hvis man ser nogle af de her varebiler, at man så giver os et praj, siger Flemming Just fra politiet i Silkeborg.

Hvis du ser eller har set varebilerne, kan du kontakte politiet på telefon 114.

Bilerne:
• En mellemblå Ford kassebil med tyske nummerplader, der begynder med "DQ 280".
• En blå MPV-agtig bil på tyske plader.
• En sølvgrå VW Touran på udenlandske plader.
• En orange kassebil på udenlandske nummerplader.