Europas største solanlæg sættes snart op

Opsætningen af det store solenergianlæg lidt nord for Silkeborg begynder formentlig i maj måned.

Det siger projektchef i Silkeborg Forsyning, Mogens Lyhne til mja.dk.

Det store solcelleanlæg, der ifølge netavisen formentlig bliver det største af sin slags i Europa, kommer til at koste en kvart milliard kroner. Til gengæld vil det levere så meget gratis brændsel til Silkeborg Kommune de næste 25 til 30 år, at man i sommermånederne helt eller delvist kan lukke det naturgasfyrede kraftvarmeværk ned.

- Hvis vi kommer i gang til den planlagte tid, er det forventningen, at anlægget kan stå færdigt ved udgangen af i år siger Mogens Lyhne til mja.dk.

Solenergianlægget skal ligge på et 52 hektar stort areal nordvest for Silkeborg Kraftvarmeanlæg og producere varmt vand til fjernvarme på kraftvarmeværket. 52 hektar svarer cirka til størrelsen på Almindsø.