Spejderledere deltager på uddannelsesweekenden Linien Ud, som giver dem redskaber til at lære deres egne spejderunger ting derhjemme i spejdergrupperne (Foto: Johny Kristensen).

300 spejderledere tager på kursus

I denne weekend deltager 300 spejderledere på KFUM-Spejdernes uddannelsesweekenden Linien Ud Nord på Langsøskolen.

På uddannelsesweekenden kan spejderlederne blandt andet lære, hvordan man bedst formidler sit budskab, at være ny leder i spejdergruppen, og hvordan man håndterer børn med særlige behov. Tanken er, at alle spejderlederne får inspiration, som de kan tage med hjem til deres spejdereunger.

- Vi håber, at kursusdeltagerne oplever en personlig udvikling, men også får inspiration og nye ideer, som de både vil gøre brug af hjemme i spejdergrupperne og i deres privatliv. Desuden håber vi, at når så mange mennesker samles, vil nye venskaber opstå og at deltagerne får ny energi, fortæller Joan Kæmsgaard Villadsen, som er den ene kursuschef på weekenden.

Uddannelsesweekenden er en årlig begivenhed, som skifter placering hvert år. Sidste år foregik den i Aalborg, og i år er Silkeborg altså blevet vært.

Linien Ud lytter hvert år til forslag om nye kurser og forbedringer fra deltagerne og instruktørerne. Som noget nyt i år vil lederne derfor kunne lære at lave en svævebane og hvordan man laver knive af naturmaterialer med sine spejderbørn på kurset Grønt Sløjd.

- I år introducerer vi en tavle, hvor deltagerne kan komme forbi og skrive forslag, hvor andre kan like ideen. Vi forventer, at dette giver os en god pejling til næste års kursusudbud, udtaler den anden kursuschef Mathilde Skovborg.

Spejderlederne ankommer i løbet af i dag, fredag, og vil deltage på uddannelsesweekenden indtil søndag klokken 12.

Fakta om KFUM-Spejderne
KFUM-Spejderne har 25.000 medlemmer fordelt over hele landet. Gennem udfordrende aktiviteter støtter vi børn og unge i at blive selvstændige, demokratiske og ansvarlige voksne.