Det er ikke nemt at finde ud af, hvad der skal skrives i ansøgningen. Her får Charlotte Bech Jensen og Marianne Bugge gode råd af Tina Salling-Thomsen (Foto: Margrethe Løkkegaard).

Fleksjobbere med ny vinkel til arbejde

- Jeg er lidt i tvivl, om det er vigtig information at skrive ind i ansøgningen, diskuterer Marianne Bugge, 42, og Charlotte Bech Jensen, 47, mens de skriver en fælles jobansøgning.

Marianne og Charlotte har mødtes for første gang i dag for at skrive en fælles ansøgning i protest mod manglen på fleksjobs i området.

- På forskellige fleks-caféer har vi længe talt om, at vi skulle prøve noget nyt for at få et fleksjob. Nu søger vi i fællesskab en fuldtidsstilling, så kan vi forhåbentlig få et arbejde, fortæller Marianne, der har søgt fleksjobs i over et år uden at kunne få noget.

Marianne fik tilkendt fleksjob i 2011 på grund af hendes ryg. Det startede med prolapser, som gik ind og påvirkede hendes nerver og blære. Hun blev opereret af tre omgange, men det er aldrig blevet helt godt.

Charlotte fik leddegigt for fem år siden. Det var en lang proces at få tilkendt fleksjob, men juni sidste år lykkedes det så.

- Jeg fik tilkendt fleksjob sidste sommer og troede, yes, så er jeg endelig i mål. Men var jeg ikke, for nu skal jeg finde jobbet, fortæller Charlotte, der siden har søgt fleksjobs uden held.

To mennesker – én ansøgning
Nu prøver Charlotte og Marianne så at finde en administrationsstilling, som de sammen kan bidrage til. Charlotte kan arbejde 10-15 timer og Marianne kan arbejde 20 timer. Håbet er, at de kan få brugt deres færdigheder sammen i en fuldtidsstilling.

- Det giver os så meget at komme ud på arbejdsmarkedet – at bruge os selv. Bare det at komme ud, uanset om det er 10 eller 20 timer. At komme ud og være sammen med andre, siger Marianne.

Administrative stillinger er svære
Marianne og Charlotte har svært ved at finde fleksjobs inden for det administrative område. Et felt, der ifølge Tina Salling-Thomsen, stifter af den socialøkonomiske virksomhed Assistanze, er mere udfordrende end nogle af de andre fag.

- Det kan skyldes, at virksomhederne ikke er klar over, at fleksjobbere ikke kun er fysiske jobs som at slå græs eller lignende. De ved ikke, at der også findes dygtige mennesker, der har erfaring inden for administration, siger Tina Salling-Thomsen.

Charlotte og Marianne mener, at manglen på fleksjobs skyldes for få oplysninger om, hvad fleksjobbere inden for det fag kan bidrage med.

- Jeg tror, problemet er, at firmaerne ikke har kendskab til, at vi faktisk er rigtig gode og velfungerende mennesker, og at vi faktisk kan en masse ting. Mange har indtrykket af, at vi er ustabil arbejdskraft, og at vi tit er syge, fortæller Marianne, der for fire år siden blev tilkendt fleksjob på grund af sin rygskade.

- Og det kan jeg ikke forstå, for jeg har aldrig sygedage. Det er det, der er så frustrerende, fortæller Charlotte, der håber, at det vil lykkes at få et job - sammen.