Leder for Daginstitutionen Midtbyen, Birthe Brønd, går på efterløn, fordi hun ikke længere kan stå inde for vilkårene som pædagog i daginstitutionerne i Silkeborg Kommune (foto: Margrethe Løkkegaard).

Daginstitutionsleder kan ikke mere

De sidste mange år har daginstitutionsområdet været under hårdt økonomisk pres i Silkeborg.Et pres, som forældre og pædagogerne har mærket meget til.

Med de mulige besparelser i kikkerten kan institutionsleder for Daginstitutionen Midtbyen, Birthe Brønd, ikke bevare positiviteten mere. Hun forlader sin stilling som leder og går på efterløn.

- Jeg kan ikke være indpisker længere, og det skal man være som leder. Jeg kan ikke længere fortælle pædagogerne, at det her er vilkårene, vi arbejder med. Jeg kan ikke se mig ud af det længere, og det gør mig til en dårlig leder, fortæller Birthe, der har arbejdet som leder i Silkeborg Kommune i en del år.

Ifølge Birthe er det især blevet slemt efter kommunesammenlægning i 2007, hvor daginstitutionerne skulle igennem en større sparerunde. Og siden har kommunen svunget kniven to gange. Nu føler Birthe ikke længere, at der kan skæres mere uden det går ud over de ansatte.

- Her er det kun hænder, vi kan tage. I forvejen fylder vores lønbudget over 90 % af det samlede beløb, vi får tildelt. Hvis vi ville spare penge på ting i børnehaverne og vuggestuerne, ville slet ikke rykke. Vi er ude i, at det kommer til at gå ud over lønsummen, siger Birthe.

De mange besparelser har i forvejen ramt tiden mellem børn og voksen, så der kun er tid til, hvad Birthe kalder ”råpasning”. Det kan være at putte børnene, hjælpe dem på toilettet og løse konflikter.

- Der er for mange timers råpasning. Der burde være mere tid til læringsaktiviteter og nærvær mellem de voksne og børnene end der er nu. Og jeg fatter slet ikke, at man kan finde på at tage fra os igen. Jeg synes, man skulle tilføre noget til området fremfor at tage mere, foreslår hun.

Birthe stopper til maj efter 29 år i Silkeborg Kommune.