I stedet for at klippe en snor over som åbningsceremoni, skulle borgmester Steen Vindum binde to snore sammen. Her står han sammen med nogle af initiativtageren af Café Venlig (Foto: Margrethe Løkkegaard).

Caféen for alle officielt åben

Ballonerne ved Kulturhusets dør gav indtrykket af, at der var nogen, der fejrede noget i dag. Omkring 50 personer mødte op på Hostrupsgade 14 for at fejre Café Venligs åbning.

Arrangementet startede med en velkomsttale af én af initiativtagerne, Preben Lund Foged Rasmussen. Han fortalte om de forskellige tanker, arrangørerne har haft med at åbne en café for alle, som kan supplere de andre initiativer i byen.

Den inviterede borgmester Steen Vindum fik herefter ordet.

- For mange mennesker kan det godt tage sin tid at komme fra idé til handling og fra handling til et resultat. Det kan man vist godt sige ikke gælder ikke jer. Tværtimod. I opererer på jeres helt eget niveau, sagde Steen Vindum i starten af sin tale.

Gruppen bag Café Venlig brugte lidt over en måned, fra en gruppe fra Venligboerne i Silkeborg kom på idéen til dagens åbning.Efter Steen Vindums tale var det tid til at gøre åbningen officiel.

Borgmesteren fik æren af at åbne stedet. Det foregik ved, at han skulle binde to snore sammen som et symbol på hvad Café Venlig står for.

Kage og samtaler på kryds og tværs
Snakken summede i rummet som timerne gik, og der var der ingen tvivl om, at idéen var god. Og det synes en af de fremmødte Susanne Wolter.

- Det er bare så fantastisk at være her. At man kan tale med hinanden på kryds og tværs. Jeg har for eksempel lige talt med nogle drenge fra Eritrea om at mødes og synge sange sammen. Det er da dejligt, at man kan tale med forskellige mennesker på den måde, sagde Susanne Wolter med et smil.

Caféen skal samle alle typer mennesker, og det kunne man se på de fremmødte. Der var både børn, unge og ældre, og personer med forskellige baggrunde og fra forskellige lande. Bahta Gebremedhin var med, fordi han hørte om stedet på Facebook. Han så muligheder i stedet.

- Jeg er her for at lære dansk. Det er et hyggeligt sted, og jeg skal være med på næste onsdag, fortalte Bahta Gebremedhin, der er flyttet fra Eritrea til Danmark for lidt over et år siden.

Café Venlig bliver bestyret af frivillige, og der bliver mulighed for at få en kop kaffe og et stykke kage. Caféen holder fast til i Kulturhuset, Hostrupsgade 14. De har åbent hver onsdag mellem 14.30 og 18.