Foto: Esben Stenfeldt

Hjejlen skal sejle med krydstogt-turister

Hjejleselskabet sejlede sidste år et underskud på over 500.000 kroner hjem. Derfor har selskabet bag bedt om støtte fra flere sider. I år skulle hjuldamperen gerne få en økonomisk håndsrækning fra krydstogtturister. Borgmesteren er også villig til at kigge på en model.

Foreløbig har arrangører af krydstogter i Aarhus bestilt 25 sejladser med Hjejlen til deres passagerer til sommer.

- Man kan ikke andet end at blive glad, når der kommer sådan en ordre, siger direktør Peder Kristensen fra Hjejlen til DR P4.

Det er i høj grad tyske turister, der har bestilt en bustur fra Aarhus til Silkeborg.

Som udgangspunkt er der lagt op til en tur, hvor turisterne først skal se Tollundmanden på Museum Silkeborg. Herefter sejler de til Himmelbjerget, hvor de får en is, før turen går retur til Aarhus og krydstogtskibet med bus.

Borgmester overvejer billetkøb
Borgmester Steen Vindum (V) er lydhør over for et forslag om kommunalt opkøb af billetter til sejlads med Hjejlen.

Direktør Peder Kristensen mener, at Kommunen kunne købe billetter til eksempelvis skoleelever, tilflyttere og institutioner, så de alle prøver en tur med verdens ældste aktive hjuldamper.

- Jeg er faktisk altid parat til at gå i dialog med Hjejleselskabet om at finde en løsning. Det konkrete forslag om, at vi kunne købe nogle billetter er en mulighed, siger borgmester Steen Vindum til DR P4.

Borgmesteren vil gerne sætte sig ned med Peder Kristensen og drøfte mulighederne. De to har tidligere holdt et møde om det store underskud fra sidste år.