Foto: Region Midtjylland

Lastbilchauffør fik blodprop i hjertet

Der var tale om en blodprop i hjertet, da en 48-årig mand i går morges blev dårlig bag rattet i sin lastbil. Takket være hurtig hjælp fra en lokal politipatrulje overlevede manden og har det efter omstændighederne godt.

Den 48-årige lastbilchauffør var i går på vej mod motorvejen til Aarhus, da han kl. 08.18 holdt for rødt lys i Resenbrokrydset.

Pludselig begyndte hans lastbil at trille baglæns på Østre Ringvej. Det store køretøj ramte en personbil, der holdt bagved, og skubbede bilen tilbage i en anden lastbil.

På den anden led i Resenbrokrydset holdt en politibil, og her opdagede betjentene, hvad der var ved at ske.

De skyndte sig hen til lastbilen og åbnede døren til føreren, der havde det meget dårligt og var ved at blive blå om læberne.

Betjentene ringede 112 for at skaffe en ambulance, og så begyndte de yde førstehjælp i form af hjerte-lunge-redning, indtil lægebilen og ambulancen kom frem.

Den 48-årige lastbilchauffør blev kørt til Skejby sygehus i Aarhus, hvor lægerne fandt ud af, at der var tale om en operationskrævende blodprop i hjertet.

Da politiet senere i går talte med Skejby sygehus, var chaufføren igen i stand til at trække vejret selv. Han har det efter omstændighederne godt, takket være hurtig hjælp fra betjentene.

Føreren af den bil, der blev klemt mellem de to lastbiler kom ikke noget til.