Foto: Genrebillede

Midtbyen bliver centrum for spejderløb

Klokken 18 i dag vil pladsen foran Silkeborg Kirke blive fyldt af omkring 50 spejdere. De skal deltage på et 24 timers løb, der foregår i området omkring Silkeborg centrum.

Løbet hedder 24Silkeborg, og det har været et tilbagevendende arrangement siden den tværkorpslige Spejdernes Lejr i Holstebro i 2012. Løbets deltagere er i alderen 11 og opefter.

- Det skete som et initiativ til at holde kontakten, der opstod på tværs af grupper og korps på lejren, siger Søren Therkildsen, der er løbsrepræsentant.

Spejderne bliver delt op i patruljer, hvor de skal ud på forskellige opgaver fordelt på bemandede og ubemandede poster. Posterne er åbne i et begrænset tidsrum, og hvis patruljerne ikke når at besøge nogle af dem, kan de miste point.

Patruljerne bliver yderligere udfordret af nogle fangere, hvis eneste opgave er at jagte patruljerne. Hvis de bliver fanget, kommer de i karantæne, mister point og skal finde en befriende station, før de kan komme videre.

Formålet med løbet er ikke kun at have det sjovt. Arrangementet er formet, så patruljerne bliver udfordret mest muligt.

- Spejderne får masser af gode egenskaber med fra løbet i form af planlægning af rute, overblik i stressede situationer, udholdenhed og ikke mindst tilpasning undervejs, fortæller Søren Therkildsen.

Det er også op til patruljerne selv at planlægge deres tid: hvornår de skal sove og hvilken rute, de skal tage.

Løbet slutter 24 timer efter starten et hemmeligt sted, der ikke bliver offentliggjort før i morgen eftermiddag.