I går åbnede Min Café, der ligger på Tværgade (Foto: Margrethe Løkkegaard)

Min Café havde dejlig åbning

Forårssolen strejfer Min Cafés frontparti, og den første gæst sætter sig ud i solen med en kop kaffe. Døren åbner sig, og solen kommer med ind i det lyse rum, der giver en fornemmelse af et badehotel: skakfarvet gulv, vægge med træpaneler og et åbent anretningskøkken, hvor kokkene kan kigge ud til gæsterne igennem et vindue.

Vi befinder os på Min Café, der åbnede i går. Omkring 60 mennesker besøgte caféen på Tværgade, hvor det vigtigste ifølge den ene partner Tonny Gissel er, at gæsterne besøger et sted, der har personlighed.

- Det, vi kan sælge det her på, er personlighed. Når folk kommer ind, så bliver de altid mødt med et smil, og de skal fornemme den stemning, vi har skabt. Vi vil gerne, at folk sidder her så længe, de har lyst til. Og det kan godt ske, at vi får ikke får solgt de par ekstra borde, men det gør ikke noget. Stemning skal være det, gæsterne tager med hjem. Og det vil vi gerne fange - udover den gode mad og drikke, siger Tonny om deres tanker bag Min Café.

Engagerede ansatte
Tonny og hans partner og kæreste Anne har tænkt meget over, hvordan caféen skal køres. De har ansat to ekstra kokke ud over de to, de allerede havde, for at have mere tid til at hilse på gæsterne i caféen. En ting, som Tonnys partner og kæreste Anne Pallesen virkelig nød at gøre i går.

- Det var virkelig dejligt at hilse på alle i går. Vi fik meget ros for at åbne en café, der er så anderledes. Og det er jo dejligt at få at vide, at vi åbner noget, folk har savnet, siger Anne med et stort smil.

Går man om på den anden side af disken, kan kokkenes engagement i caféen også mærkes. De svinger gladeligt kniven for at forberede retterne, de selv har været med til at forme.

- Det har været hårdt for at få alle retter klar i sidste uge – men også fedt at få lov til at finde på noget nyt, fortæller en af kokkene i teamet, Andreas Mortensen.

Retterne er inspireret af klassisk cafémad, men med et tvist. Det betyder, at gæster vil få mulighed for at prøve noget nyt. Og menuen vil hele tiden være under udvikling.

- Vi har lige lavet menukort, hvor alt er nyt, interessant og lækkert. Og allerede nu er kokkene i gang med at lave næste menukort. De siger, "Vi skal lige prøve det her næste gang", og denne måde at tænke på viser jo, at kokkene rigtig gerne vil det bedste for Min Café, og at de er super motiverede over at være her, fortæller Tonny.

Vi efterlader nu caféens gæster og personale, der nu er nået til frokostserveringen. Caféens hyggelige stemning virker ifølge denne reporter efter hensigten: man husker det som en god og hyggelig oplevelse, mens man træder ud i solens forårsstråler.

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="11945" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="0" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1458061534116"]