Færre søger ind på Teknisk Skole

Direktøren for teknisk skole er overrasket over, at langt færre end ventet har søgt ind på hans uddannelse.

Mja.dk skriver, at kun 52 har søgt ind på htx, hvilket er langt fra skolens forventning om 80 ansøgere til den gymnasiale uddannelse.

Skolens direktør John Staal siger til netavisen, at det er lidt chokerende, og han mener at en del af forklaringen er, at der er for dårligt kendskab i folkeskolen til teknisk gymnasium og til erhvervsuddannelserne.

- Vi ved fra undersøgelser, at det kun er 12 procent af lærerne i udskolingen, der selv føler, at de har et rimeligt godt kendskab til de uddannelser, og så er det klart, at det er svært for dem at vejlede de unge, siger John Staal til mja.dk.

Nu vil Teknisk Skole Silkeborg forsøge at styrke samarbejdet med folkeskolerne, så eleverne kan blive opmærksomme på de uddannelser som skolen tilbyder.