Andrea Valentini og hans forældre åbner snart en italiensk café, Cappuccio Café (Foto: Margrethe Løkkegaard)

Fra Italien til Silkeborg med en drøm

Der åbner en ny italiensk café i Sydbyen, Cappuccio Café. Og ejerne af den kommende café kom til Silkeborg med en usædvanlig historie med i kufferten.

Andrea Valentini og hans forældre, Alessandro Valentini og Fulvia Orrù solgte deres hus og ejendele i Italien for at starte et nyt liv i Silkeborg. Drømmen var at åbne en stor italiensk café, og byen blev valgt efter en længere søgen.

- Først skulle vi finde ud af, hvor vi skulle flytte hen. Vi ville gerne bo i Nordeuropa, men skulle finde ud af hvilken land, der passede bedst til os, fortæller Andrea på dansk med en let italiensk accent.

Andrea, far Alessandro og mor Fulvia valgte Danmark, og nu kom næste skridt: Hvilken by skulle de flytte til. Efter en lang tur med besøg i mange byer, kom de til Silkeborg.

- Vi besøgte flere byer, blandt andet Viborg, Herning, Vejle og Aarhus. Men da vi kom til Silkeborg, blev vi forelskede i byen, forklarer han med et stort grin.

Familien flyttede til byen for cirka et år siden, hvor tiden herefter blandt andet er gået med at lære dansk.

Fra kaffested til cafésted
Som mange andre projekter måtte den lille familie starte småt, og derfor åbnede de et sted, hvor man kunne købe kaffe.

Nu er drømmen om at åbne en rigtig café tæt på at lykkes. Andrea og hans forældre er i gang med at gøre de nye lokaler klar til åbning.

- Vi skal have et sted, hvor vores gæster – som vi hellere vil kalde gæster end kunder – kan hygge sig og slappe af, fortæller Andrea.

Når Cappuccio Café står klar, vil gæsterne på caféen få fornemmelsen af Italien – det er i hvert fald ejernes tanke.

- Alt, vi sælger, vil komme fra Italien. Vi vil sælge kaffe af forskellige slags, italienske kager som for eksempel tiramisu og sandwicher lavet af forskellige italienske råvarer. Vi arbejder også på at få en alkoholbevilling, så vi kan tilbyde italiensk øl og spiritus, siger Andrea.

Caféen mangler stadig at blive indrettet og dekoreret, men vil blive klar i løbet af den kommende måned.