Politiuniform Foto: www.politi.dk

Ny anmeldelse om falsk hjemmehjælper

Vi fortalte i går om en 91-årig kvinde, der havde haft besøg af en tyvagtig, falsk hjemmehjælper. Den samme tricktyv har været på spil hos en 86-årig kvinde.

Den 91-årige kvinde havde tirsdag aften besøg af tricktyven i sit hjem i Thorning.

Nu viser det sig, at gerningskvinden tidligere samme dag slog til hjemme hos en 86-årig kvinde, der bor i Vestergade i Silkeborg.

Tirsdag klokken 17.30 ringede det på døren hos den 86-årige kvinde, der råbte "kom ind" mod døren.

En kvinde kom ind til hende i stuen, gav hånd og sagde, at hun var fra hjemmeplejen. Hun skulle tilse den 86-åriges ben.

Præcis samme påskud
De to gik ud på badeværelset for at se på benet, men den falske hjemmehjælper forlod hurtigt rummet igen, under påskud af at skulle hente noget creme. Det samme trick benyttede den falske hjemmehjælper sig af i Thorning.

Efter et par minutter begyndte den ældre dame at undre sig, at kvinden ikke kom tilbage, så hun rejste sig op og så, at gardinerne i stuen var rullet for. Væk var "hjemmehjælperen".

Den 86-årige fandt ud af, at der var forsvundet 6000 kroner fra ene kasse i reolen.

Der er intet signalement af den falske hjemmehjælper. Den 91-årige kvinde i Thorning har forklaret, at hun talte dansk uden accent og var iført en hue og jakke.

Har du set den falske hjemmehjælper, der tirsdag omkring klokken 17.30 besøgte den 86-årige kvinde, kan du hjælpe politiet på telefon 114. Kvinden bor nogenlunde midtvejs på Vestergade.