De fire elever Anders Langesen, Emilie Schwensen, Victor Bay og Selma Mærkedal viste deres prisvindende bi-projekt frem til borgmester Steen Vindum (Foto: Margrethe Løkkegaard)

Lærerigt bi-projekt succes for fire elever

I dag var to drenge og to piger fra 6. årgang på Buskelundskolen på besøg hos borgmester Steen Vindum for at vise deres smarte opfindelse frem.

De fire elever Selma Mærkedal, Emilie Schwensen, Victor Bay og Anders Langesen vandt i går Innovationsprisen på Toolcamp ved Danmarks Læringsfestival 2016 i Bella Centret for deres opfindelse, en ny type bistade, der blandt andet forlænger biers liv.

- Vi har selv lavet delene til bistaden med laserskærer og 3D-printer, siger en af pigerne, Selma Mærkedal, mens hun viser små sekskanter på størrelse med en håndflade frem til borgmesteren.

Idéen om at lave en ny slags bistade opstod på baggrund af et undervisningsforløb på skolen om global opvarmning og truede dyrearter.

Bistaderne kan anvendes modulært, og det gør det nemmere for avleren at flytte. Derudover har bidronningen et rum for sig selv, og der er plads til, at bierne kan bygge en kube om vinteren. På den måde kan de bedre klare sig gennem kulden.

Maskinerne var sjove
De fire elever har været en del af hele udviklingen, fra idé til fremstilling af bikuben. Og det har været en sjov proces for eleverne.

- Jeg har lært virkelig, virkelig, virkelig meget. Det sjoveste var at arbejde med maskinerne og turen til Bella Center, siger Selma Mærkedal.

For Victor Bay var det helt klart turen over til Bella Center på Amager, der var sjovest.

- Det var hyggeligt at være derovre, det var sjovt at fremlægge. Der var mega mange mennesker hele tiden, og dem skulle vi fremlægge projektet for. Det var rigtig sjovt, siger Victor Bay.

De fire elever var helt vildt glade for at bruge maskinerne til at forme bikuben. Men der var uenighed mellem pigerne og drengene om, hvilken maskine, der var sjovest at bruge.

- Det var sjovest at lege med 3D-printeren, fordi der kunne man se udviklingen hele tiden, at det bliver større, var de to piger Selma Mærkedal og Emilie Schwensen enige om. Drengene var vildere med en af de andre maskiner.

- Det var fedest at lege med laserskæreren, fordi det går hurtigt og det har været sjovt at være med til at programmere, hvad maskinen skulle, siger Victor Bay.

- Ja, og fordi den er sej! pointerer Anders Langesen.

Nu skal eleverne hjem og slappe af efter en del lange, men gode dage.

Fremvisning Web