Foto: www.hospitalsenhedmidt.dk

Ny læge på landsholdet er fra Silkeborg

Fodboldlandsholdets nye læge kommer fra Regionshospitalet Silkeborg.

Overlæge Thøger Persson Krogh er blevet ansat som den nye læge for herrelandholdet i fodbold. Til daglig beskæftiger han sig med idrætsmedicin på Regionshospitalet Silkeborg.

I dag mødes herrernes fodboldlandhold for første gang med deres nye trænerstab, som den nye landstræner har sat. Overlæge Thøger Persson Krogh fra Regionshospitalet Silkeborg indgår i denne kabale, da han er blevet ansat som læge for landholdet. Dermed bliver han en del af den nye samlede trænerstab.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med jobbet som læge for landsholdet og til samarbejdet med både spillerne og trænerstaben. Det bliver spændende at være med til at bygge landsholdet op sammen med det nye team omkring holdet. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til alle de oplevelser, der venter, når vi sammen skal rejse rundt i verden og kæmpe for at få Danmark til tops i fodbold, siger Thøger Persson Krogh.

Landholdsspillerne og den samlede trænerstab mødes i dag for første gang, og torsdag følger så Thøger Persson Kroghs første kamp som landholdslæge, når Danmark skal spille mod Island. Derefter bliver VM-kvalifikationen den første større opgave, der venter for den nye landholdslæge.

En del af den tværfaglige trænerstab

Jobbet som landsholdslæge indebærer at være landsholdsspillernes læge, når landsholdet mødes til kampe og træningslejre. Derudover indeholder stillingen en mindst lige så stor del, som er at indgå i den tværfaglige trænerstab sammen med andre faglige eksperter - blandt andet trænere, fysioterapeuter og psykologer.

- Min fornemmeste rolle bliver at være sparringspartner for landsholdstræneren i forhold til spillernes sundhedsmæssige helbred. Det er en belastning for kroppen at være eliteidrætsudøver, så det er vigtigt konstant at vurdere, hvor stor en fysisk belastning de enkelte spillere eksempelvis kan klare, eller hvilke muskler de har behov for at koncentrere træningen omkring. Derudover er mit job også at forsøge at gøre trænerens rolle så let som mulig og bedst muligt at sikre, at han har veltrænede spillere uden skader, fortæller Thøger Persson Krogh.

En drøm der går i opfyldelse

Thøger Persson Krogh er et godt eksempel på, at man skal følge sine drømme. Han begyndte i sin tid at læse medicin, fordi han netop havde en drøm om at blive læge for fodboldlandholdet. I sin specialisering inden for idrætsmedicin søgte Thøger Persson Krogh helt bevidst til Silkeborg på grund af hospitalets idrætsprofil, som både tiltrækker idrætsudøvere langvejsfra og idrætslæger.

- Jeg er meget inspireret af det tidligere sundhedsteam omkring landsholdet - blandt andet den tidligere læge Søren Kaalund. Derudover har jeg også fundet store inspiration i mine kollegaer, der har været med til at bygge den stærke idrætsprofil op her på Regionshospitalet Silkeborg, siger Thøger Persson Krogh.

Tilbage i 2008 begyndte Thøger Persson Krogh sin karriere i Dansk Boldspils Union (DBU) som landsholdslæge for kvinderne, så han ved i forvejen en del om, hvad jobbet indebærer.

Thøger Persson Krogh er også læge i Team Danmark, og det indbefatter blandt andet, at han har ansvaret for de danske atleter, der senere på året skal med til OL i Rio.

Når Thøger Persson Krogh ikke er ude at arbejde som idrætslæge for landsholdet eller Team Danmark, arbejder han som idrætsmediciner på Regionshospitalet Silkeborg. Her er han delvis ansat i Reumatologisk Afdeling i Diagnostisk Center og i Idrætsklinikken i Center for Planlagt Kirurgi.