Stort overskud hos SIF, men….

Silkeborg IF Invest A/S har offentliggjort regnskabet for 2015, og kan glæde sig over et overskud på 9,1 millioner kroner.

Selskabet betegner resultatet som isoleret set tilfredsstillende, - men direktør Kent Madsen siger til klubbens hjemmeside, at med i tallet er de engangsindtjeninger på samlet 10 millioner kroner, som man fik for blandt andet handlen med Performers House og salget af en lejlighed i Ørestaden.

Renset for de engangsindtægter må vi jo erkende, at det ser knapt så godt ud, siger adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen.

- Selvfølgelig er det svært at være utilfreds med et plus på 9,1 mio. kr., men vi kan ikke forvente, at engangsindtægter som dem, vi har haft i 2015, kommer igen, siger han.

Fodboldforretningen trækker ned

Mens driften af Papirfabrikken lever op til tidligere års resultater, så er det fortsat fodboldøkonomien, der trækker i den forkerte retning.

Silkeborg IF har i de seneste år levet en elevatortilværelse mellem Alka Superligaen og Bet25 Ligaen, og det betyder at økonomien hele tiden skal tilpasses den sportslige virkelighed, og det er især hårdt i de år, SIF spiller i den næstbedste række.

- Den satsning, vi laver lige nu, hvor vi har hentet spillere udefra både i sommerens transfervindue og i januar er ikke særlig SIF-agtig. Men den har baggrund i den særlige situation, dansk fodbold er i med en ændring af strukturen, der udløser tre oprykninger til den bedste række i denne sæson. Desuden står vi overfor indvielse af JYSK Park i sommeren 2017, og det har fået os til at satse helt til kanten af, hvad der er finansielt muligt for os. Vi står i et meget vigtigt forår for klubben, understreger Kent Madsen.

SIF-direktøren lægger ikke skjul på, at resultatet af forårets oprykningskamp kommer til at definere fremtiden for byens fodboldprojekt i de kommende år. Lykkes oprykningen ikke, vil det resultere i en ganske markant tilpasning af økonomien.

Styrker det likvide beredskab

I 2016 vil selskabet desuden styrke det likvide beredskab. Afdragsbyrden på realkreditlånene i Papirfabrikken er stigende, og således er gælden i de seneste tre regnskabsår nedbragt med 17 mio. kr. Afdragsbyrden belaster den daglige likviditet i en grad, så en styrkelse er nødvendig.

- Med en egenkapital på knap 160 mio. kr. er vi velkonsoliderede, men vi kan ikke betale regninger med mursten, siger Kent Madsen.

2015-regnskabet afslører også, at Silkeborg IF for første gang i fem år kommer ud med et negativt transferregnskab på 750.000 kr. SIF har ikke solgt spillere siden Kasper Dolberg blev sendt til Ajax Amsterdam på den sidste dag i 2014.

- Men det kommer vi til igen. Vi har en stor talentmasse og en ganske betydelig kapitalreserve i spillertruppen, der er optaget i 2015 regnskabet til en symbolsk værdi på 125.000 kr. Kommende transferindtægter vil således gå direkte på bundlinjen, siger Kent Madsen, der på trods af et negativt transferregnskab i 2015 kan se tilbage på en bruttotransferindtægt i de seneste fem år på 19 mio. kr.