Traktorfører kørte farligt under cykelløb

Det har fået alvorlige konsekvenser for en 68-årig mand, at han under cykelløbet Post Danmark Rundt den 7. august sidste år, udviste en opførsel, der satte tre motorcykelbetjentes liv og helbred på spil

Det skriver mja.dk.

Manden, der kommer fra Sjørslev i den allernordligste del af kommunen er blevet frakendt førerretten i et halvt år, har fået en bøde på 5.000 kroner og dømt til 30 dages betinget fængsel.

Det er en væsentlig skærpelse af byretsdommen, der blot lød på bøde på 4.000 kroner.

Mja.dk skriver, at manden er dømt for at ignorere politiets anvisninger, for overtrædelse af færdselsloven og for at have handlet i strid med straffeloven ved på hensynsløs måde at volde fare for andres liv eller førlighed.

Alt sammen skete da politifolk skulle dirigere trafikken og sørge for, at cykelrytterne kunne komme sikkert igennem ruten, der passerede Adelvej ved Sjørslev.

Til trods for politiets anvisninger, kørte manden sin traktor fra marken op på vejen, og kørte her fra side til side på vejen, så cyklisternes følgebiler ikke kunne komme forbi.

Desuden fortalte et vidne ifølge mja.dk i landsretten, at den 68-årige traktorfører blot kiggede på betjentene der forsøgte at standse ham, rystede på hovedet og kørte videre, så de flere gange måtte flytte sig for at undgå at blive kørt ned.