Skiltet er ved at blive sat på plads på Papirfabrikken (Foto: Margrethe Løkkegaard)

Valsen næsten klar til åbningen i morgen

Netop nu er der fart på for at få de sidste ting på plads i den nye café i Papirfabrikken, der har fået navnet Valsen Café & Brasserie. Dørene åbner nemlig i morgen, og der er stadig småting, der ikke er på plads endnu.

De to ejere, Przemyslaw Dybowski og Marcin Musial, snakker effektivt med kommende bestyrer Jeanet Nielsen om de nye uniformer, der stadig mangler at få logo printet på. Farten er høj, for der er ikke lang tid til den store dag. Men det skal nok nås med det tempo, teamet bag caféen holder.

Holder liv i historien
På de brune vægge i caféen hænger gamle fotografier af Papirfabrikken, da den stadig var i gang. Caféen har fået navnet Valsen, fordi lokalet ligger i et af rummene i Papirfabrikken, hvor papiret kom gennem valser. Det var ikke svært at vælge et navn til stedet.

- Vi har valgt navnet Valsen for at holde liv i historien. Rummet var valsehal 3, og vi vil gerne holde fast i den historie, rummet har været en del af, i stedet for at have et eller andet fransk navn, fortæller Jeanet, der viser en gammel valse på væggen, som caféen har fået lov til at låne af Papirfabrikken.

Caféen er for alle, uanset ærinde, baggrund og madlyst. Her kan gæster nyde alt fra en drink med kollegerne til en rød bøf og lækker rødvin.

- Stedet skal indbyde til, at både hr. og fru Jensen og Pernille og Sarah, der skal i biografen, kan være her. Det er lidt den klassiske café, men så om aftenen skifter vi over til at have en lidt mere lækker menu, forklarer Jeanet, mens hun folder stofbrødkurvene ud, så de er klar til den store dag.

Caféen åbner i morgen klokken 12 og ligger på Papirfabrikken 10E.