Bundprop i Langsøen er fundet

Silkeborg Kommune var ude og tjekke Langsøen og stødte på et mærkværdigt fund. I bunden af søen, under den nye motorvejsbro, har de fundet en bundprop.

- Bundproppen er et meget usædvanligt fund, og det er helt klar noget, vi vil bruge fremover, når flodens vandstand stiger, fortæller Poul Hald Møller, der er en del af Team Vandløb og Søer i Silkeborg Kommune.

Et hold undersøger i øjeblikket, hvor vandet vil ende henne, hvis man bruger proppen.

- Vi laver nogle må tests, hvor vi blandt andet åbner proppen en lille smule op. Det skal foregå med varsomhed, fordi vi jo ikke ved, hvor vandet egentlig ender. Hvis det ender i nabokommunerne, vil det kunne give mening at lave et samarbejde, så vandet kan udnyttes bedst muligt, siger Poul Hald Møller.

Testene af proppen blev startet i formiddags, og forventes at være færdige i eftermiddag.