Foto: Silkeborg Kommune

Fortov langs Gudenåen vedtaget

Silkeborg Kommune har netop lagt sidste hånd på at renovere den gamle træksti langs Gudenåen, og det flotte resultat har givet politikerne blod på tanden. Nu skal der laves fortove langs hele resten af å-systemet.

- Vi kan se hvordan en flot og velholdt sti langs Gudenåen er med til at inspirere folk til at gå lange ture. Det er sundt og det gør at mange flere mennesker få øjnene op for vore pragtfulde naturressourcer, siger borgmester Steen Vindum.

Det nye fortov bliver i første omgang anlagt på pæle langs kanten på begge sider af Remstrup Å, og først senere vil man udvide fortovene til at løbe på begge sider langs søbredden hele vejen til Himmelbjerget og Ry.

Først til næste år vil man kunne gå på fortovet i åen hele vejen fra Randers til Tørring.