Foto: Silkeborg Kommune

Knogle-fund udskyder parkeringskælder

Arbejdet med at bygge parkeringskælderen under Torvet er udskudt på ubestemt tid. Man har nemlig under gravearbejdet fundet en særdeles velbevaret stenalderboplads.

Det var i cirka syv meters dybde, at gravearbejdet i går morges måtte indstilles, fordi entreprenøren stødte på kranier og andre menneskeknogler.

Tilkaldte eksperter fra nationalmuseet har ved et eftersyn konstateret, at der er tale om en boplads fra ældre jernstenalder, og at der både befinder sig rester af Neanderthalere og Cro Magnon mennesker i jorden.

- Jeg er helt overvældet. Det er et fantastisk fund, siger Rasmus D. Sørensen, der er arkæolog ved nationalmuseets afdeling for dybdebopladsforskning.

- Desværre er jeg den eneste medarbejder på afdelingen, så det vil tage lidt tid at få børstet jorden væk fra knogleresterne og få lokaliseret og opgravet resterne af de huse, bopladsen bestod af, siger han.

Entreprenør A. Engaard vil nu sende sine medarbejdere på ferie, og regner ikke med at kunne komme i gang igen før tidligst til efteråret.