Viceformand for Lions Club Silkeborg, Ole Skjærbæk, overrækker checken på 50.000 kroner til Ditte Jørgensen og Jeanett Mortensen fra TUBA i Aarhus, som også hjælper i Silkeborg (Foto: Margrethe Løkkegaard).

Lions Club fødselsdagsdonerede flot gave

I dag fejrede Lions Club Silkeborg deres 50 års fødselsdag til en reception, og i den anledning donerede foreningen 50.000 kroner til TUBA, så de kan fortsætte deres arbejde i Silkeborg.

TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere og er en organisation, der tilbyder gratis hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset eller vokser op i hjem med misbrug. Og glæden er stor blandt de to repræsentanter fra TUBA i Aarhus.

- Vi er toplykkelige over, at Lions Club har doneret penge til os, fortæller psykoterapeut Jeannett Mortensen, der har fået æren af at modtage pengene sammen med sin kollega, psykologen Ditte Jørgensen.

De to kvinder modtager pengene på vegne af de to psykoterapeuter, der normalt er tilknyttet byen, Mette Bladt og Judy Larsen.

Pengene lander lunt
I Silkeborg vil de unge kunne være med i gruppeterapi hver 14. dag, hvor de 50.000 kroner betyder meget for at kunne fortsætte arbejdet.

- Pengene går til, at denne gruppe, vi har i Silkeborg, kan gå videre. Hvis ikke disse penge kom, så var vi blevet nødt til at lukke denne gruppe, fordi vi ikke får støtte fra kommunen, men fra private investorer, siger Jeannett Mortensen.

På grund af Lions Clubs donation kan unge mennesker i Silkeborg, der har forældre med et misbrug, stadig få hjælp.

Lions Clubs valg
Det er ikke første gang, Lions Club donerer penge til gode formål. De forærer beløb til initiativer, der har brug for det. Nogle gange sender foreningerne selv en ansøgning om en donation, men andre gange vælger Lions Club ud fra andre ting. Som da TUBA blev valgt.

- TUBA ville ikke kunne fortsætte deres arbejde i Silkeborg, fordi de ikke havde flere penge. Og vi synes, at deres arbejde er værd at fortsætte med, så derfor har vi valgt at støtte dem, fortæller viceformand for Lions Club Silkeborg, Ole Skjærbæk, der overrakte checken til de to repræsentanter fra TUBA.

Lions Club vil fortsætte med at fejre deres fødselsdag med medlemmerne af Lions Club Silkeborg, moderforeningen Lions Club Randers og datterforeningen Lions Club Silkeborg Theodora til en fest i aften.

Hvis du vil læse mere om TUBA, kan du finde mere information på deres hjemmeside.