Økoboom i daginstitutionerne

På bare to år er forbruget af økologiske fødevarer firedoblet i Silkeborgs daginstitutioner.

På landsplan er Fødevarestyrelsens mål, at mindst 60 procent af madvarerne i daginstitutionernes kostordninger skal være økologiske i 2020.

Det mål er Silkeborg allerede over. Her er 66 procent af madvarerne nemlig økologiske.

- Børnene har taget godt imod de sundere måltider, der indeholder mindre kød og flere grøntsager. I kombination med en indsats mod madspild, kan institutionerne endda lave maden til samme pris som før, siger Søren Kristensen (S), der er formand for Børne- og Ungeudvalget.

Indsatsen i køkkenerne bliver nu fulgt op med projektet ”Børn, mad og måltider”, som også involverer det pædagogiske personale.

Projektet skal undersøge, hvordan pædagogik og rammer påvirker, hvad børn spiser og deres oplevelse af måltiderne.

- Vores mål er at skabe en interesse og nogle vaner, der gør, at børnene bliver ved med at spise sundt, når de har forladt institutionerne. Det kan være en udfordring at få specielt de større skolebørn til at fortsætte med at spise sundt, og her kan en god start i dagtilbuddene være et vigtigt løft på den lange bane, siger Søren Kristensen.