Rødhætte: Gid det bare var en aprilsnar

To ting, jeg ville ønske var en aprilsnar

Zwei Grosse Bier Bar
Bevares, det er da sikkert også bare mig, der er en gammel kost. Det kan bestemt ikke afvises. Jeg har trods alt ramt den mentale alder, hvor en helaftensdokumentar på DK4 om hjemmeværnet lyder mere tiltalende, end at være med på beatet i bedste Paradise Hotel stemning. Så flg. bøvs står for egen regning.

Hvad fanden tænkte nogen på, da de knaldede den hytte op på Nygade? Tænkte de overhovedet? Eller havde de mistet synet pga. en kæmpe splint i øjet, som i virkeligheden var en bjælke?

Sunny Beach møder Bamses Billedbog. Det er omtrent de associationer, der popper op på min nethinde.

Når man kaster et blik på den hytte, forventer man jo nærmest, at Bamse og Kylling kommer ud fra Piaf om lidt med en herrestor krukke fransk honning under armen og en promille på 2.38, mens Luna og Aske ligger og kopulerer i baggården.

Det er sgu da en hån mod selve Nygade, det der. Og jeg begriber simpelthen ikke, at der ikke er nogen højere oppe, der ikke lige har sagt: ”Hey! Glem det! Nu laver I en ordentlig og præsentabel facade og sender den 5. klasse tilbage til sløjdlokalet. Så kan I sgu slå jer løs med bjælker og tacky design indenfor. Alt.det.I.orker”.

Dem, der besøger stedet, bruger jo ikke tiden på at studere stedet udefra. De er indenfor med en langtidsmarineret lever. Så hvorfor skal den øjenbæ stå der og trone hånligt mod resten af gaden, som faktisk er (eller var) den mest charmerende del af Silkeborg og som ikke har været nær så hårdt ramt af grim betonbyfornyelse, som resten af byen? Roxy Malt kunne finde ud af at lave en pæn facade og et logo med stil. Det er faktisk slet ikke så svært.

For min skyld, kan folk åbne de barer og diskoteker de vil. Slå jer løs! Men hav dog som det mindste respekt for omgivelserne.

Reaktionen om mulig anbringelse af flygtninge på Hotel Impala
Her gik Silkeborg delvist i opløsning og nogle mennesker led af en simultan mental nedsmeltning, da denne breaking news ramte lige ind gennem ligusterhækken og ned i den mellemristede Merrild.
Puha. Silkeborg var faktisk allerede ramt af et terrorangreb. Kommentarerne føg så hårdt af sted, at alle for en stund glemte at hade hullet på Torvet.

Nogen var utrygge og det synes jeg egentlig er fair. Man kan ikke tillade sig at stille sig op som dommer og nedgøre andres frygt. Men så var der de andre. Og det var mildest talt ret grim læsning.

En kvinde havde allerede fået overbevist sig selv om, at det nu blot var et spørgsmål om tid, før samtlige 8600-borgere blev læsset på en gammel vogn og fragtet til stening.

En anden kvinde meddelte, at ”nu var det ikke sikkert at gå ude på gaden om aftenen længere”. Og så var der ham, der ville ”bombe lortet”. Og den lader vi da vist bare lige stå et øjeblik...

En hylen og en skrigen bredte sig i en grad, så man et kort øjeblik troede, at Hjejlens horn havde sat sig fast. Og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at det var D'Angleterre, der var blevet til flygtningelejr.

Men det er nu bare Impala. Møgslidte fugtgennemsyrede uhyggelige skimmelsvampsbefængte Impala, som intet menneske har betrådt i tre år. Med god grund. Jeg var der for 3-4 år siden og følelsen af at være statist i en nyindspilning af ”Ondskabens Hotel” sidder stadig i mig.

Lad mig slå fast med det samme: Jeg kan sagtens forstå, at folk bliver vrede og frustrerede over, at indfødte danskere bliver ladt i stikken, fordi vores regering åbenbart synes, at det da bare er pissefedt og helt vildt meget i orden at sparke til dem med færrest ressourcer. Det er historisk svinsk og lad mig gerne bære 12 fakler under brysterne og gå forrest, hvis der skal arrangeres et fakkeltog og en protest mod tågehovederne på Borgen og det nye kontanthjælpsloft. Jeg er klar! For det er da pænt ækelt.

Jeg er også fuldkommen enig i, at vi - som det lille luksusland vi er - også skal hjælpe vores egne. Gu' skal vi da det! Ellers bliver det da for alvor et lorteland.

Men det er da ualmindeligt proletartræls opførsel at lade vreden over regeringen gå ud over flygtningene. De kan sgu da ikke gøre for, at Lars Løkke, Joachim B. Olsen og resten af Bjørnebanden lider af iltmangel til hovedet.

Så lad da være med at lege Nostradamus og forudsige, at NU bliver samtlige urtehaver pisset i smadder og trampet flade af geder – at NU bliver alle kvinder i Silkeborg overfaldet fra en ende af -  af mænd med snabelsko, der gemmer sig i ribsbuskene og at NU kender vi den reelle grund til gravearbejdet på Torvet; at det er muslimerne der står bag det og at det i virkeligheden er en kæmpegrav til multistening af vantro 8600'ere.

Her er en tanke: Kunne vi ikke prøve at tage imod dem, inden vi dømmer dem? Vi render jo heller ikke rundt og hader alle karseklippede mænd med tribaltatoveringer, opsvulmede overarme og lidt for utætte udstødningsrør i Seat Ibiza'en, fordi der engang imellem er nogen med det signalement, der slipper op for argumenter og i stedet taler med knyttede næver i nattelivet.

Det ville jo bare være snotdumt. Akkurat ligesom det er snotdumt at sprede had over mennesker, som man endnu ikke har mødt. (Med undtagelse af hjemmeværnet, selvfølgelig)

Det er okay, hvis nogen mener, at Impala burde tilbydes til studerende/hjemløse/jer selv. Selvfølgelig er det dét. Men nu er det altså flygtningene, der får den tvivlssomme ære at flytte ind i Stephen King kulissen. De har ikke selv bedt om det. De har ikke truet sig til det. De aner sikkert ikke en gang selv på nuværende tidspunkt, at det måske kan blive deres midlertidige hjem. Så det er sgu temmelig fesent at hade dem.

Og hey, forresten; Bente og Arne, der kommer ingen muslimer og gnasker i jeres kat. Det er slet ikke sådan en slags kat, der er tale om. Så I kan roligt lukke lille Millermis ud igen.