Nick Haslund fortæller, at elcykler er blevet populære. Før solgte han 10 % elcykler og 90 % almindelige cykler. I dag er det tæt på at være 50-50% (Foto: Margrethe Løkkegaard)

Cykelhandler: Flere ladestande til elcykler

Byen burde have flere ladestande og hurtigbaner på cykelstierne til elcykler. Det mener Nick Haslund, der er indehaver af CykelFavoritten på Søndergade.

- Det er ikke for at være efter kommunen, men mange andre steder gør de langt mere for cyklisterne, end vi gør her. Der er andre byer, der laver ladestationer til elcyklerne, og som har delt cykelstierne op, så de har en hurtigbane, fortæller Nick Haslund.

Især turisterne ville kunne gøre god brug af ladestanderne.

- Sidste sommer fik vi i butikken besøg af nogle hollandske turister, som måtte låne vores oplader. De kom ind og spurgte os, hvor man kan lade cyklerne henne. De er der vant til ladestationer langs naturstierne, og hvis de skulle videre til Horsens herfra, ville de ikke komme hele vejen på deres batteri, siger Nick Haslund.

I dag sætter han fokus på elcykler på Søndertorv indtil klokken 17.