Mange aarhusianere flytter til Silkeborg

Antallet af personer, der har rykket rødderne op af den aarhusianske muld og er flyttet til Silkeborg Kommune, er steget. I 2015 flyttede 952 personer fra Aarhus til byen, og det er en stigning fra de forrige år, hvor antallet i gennemsnit har ligget på 785. Det skriver mja.dk.

Der kan være flere grunde til, at flere personer vælger Silkeborg som deres flytte-destination.

- Vi oplever en stigende interesse fra Aarhus-området, og man kan ikke afvise, at motorvejen har en effekt. Men derudover så giver det mening for mange aarhusianere, at man kan flytte fra en lejlighed på Frederiksbjerg, købe et billigere hus i eksempelvis Voel eller Sorring - og få tre gange så meget plads, siger udviklingschefen i Silkeborg Kommune, Gregers Pilgaard, ifølge mja.dk.

Viborgensere er med 366 personer den næstestørste gruppe, der flytter til Silkeborg. På tredje og fjerdepladsen ligger Skanderborg og Ikast-Brande. Københavnerne kan også lide Silkeborg – der flyttede i 2015 181 personer til kommunen.